موسسات خصوصی

مجتمع‌های خدمات بهزیستی

به مراکزی اطلاق می‌شود که مجموعه‌ای از خدمات بهزیستی را به منظور رفع نیازمندی‌های جامعه هدف سازمان، در شهر یا روستا ارائه می‌دهند.

مراکز جامع خدمات توانبخشی

مراکز جامع خدمات توانبخشی به مراکزی اطلاق می‌شود که در آنها با تلفیقی فعالیت‌هایی اعم از توانبخشی و مراقبتی شبانه‌روزی،  توانبخشی و آموزشی روزانه و حرفه‌آموزی به گروه هدف ارائه می شود.

مراکز توانبخشی مبتنی بر خانواده(مراقبت در منزل)

این مراکز که با اخذ مجوز از بهزیستی تاسیس شده اند، خدمات توانبخشی و مراقبتی را در منزل ارائه می دهند.این خدمات، توسط مراقبین آموزش‌دیده و زیر نظر کارشناس تخصصی علوم مراقبت و توانبخشی و با مشارکت اعضای خانواده به افراد دارای معلولیت ارائه می شود.

مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی

به مراکزی گفته می شود که در ساعاتی از روز خدمات توانبخشی (آموزشی، پزشکی، اجتماعی و حرفه‌ای) را به افراد دارای معلولیت، سالمند، بیمار روانی مزمن و افراد دارای اختلالات طیف اتیسم واجد شرایط ارائه می‌نمایند.در ادمه می توانید با انواع مراکز روزانه و خدمات و چالش هایشان آشنا شوید.

مراکز توانبخشی و نگهداری شبانه‌روزی

این مراکز با کسب مجوز از سازمان بهزیستی ،به طور شبانه‌روزی به معلولان، سالمندان، بیماران روانی مزمن و افراد دارای اختلالات طیف‌اتیسم واجد شرايط خدمات پزشکی و پرستاری مراقبتی، توانپزشکی، توانبخشی اجتماعی، توانبخشی حرفه‌ای ، توانبخشی آموزشی ارائه می دهند. در ادامه می توانید با انواع مراکز شبانه روزی و خدمات و چالش هایشان آشنا شوید.

مراکز مشاوره ژنتیک

مراکز مشاوره ژنتیک در پیشگیری از معلولیت ها، مسئولیت و نقش بسزایی دارند. با این وجود، چالش های زیادی در این زمینه وجود دارد که در ادامه می آید.

موسسات و انجمن های غیردولتی مجری توانبخشی مبتنی بر جامعه(CBR)

موسسات و انجمن های غیردولتی مجری توانبخشی مبتنی بر جامعه(CBR)از سال 1387 بر اساس اصل 44 قانون اساسی مبنی بر واگذاری خدمات دولتی به بخش خصوصی، سازمان بهزیستی آغاز به واگذاری طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه(CBR)به انجمن‌ها و موسسات غیردولتی نمود و تا سال 1396، در حدود 75 درصد از شهرها و روستاهای کشور به بخش خصوصی واگذار شد. برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، بر 5 مولفه تمرکز دارد: سلامت: از جمله ...